Jansen boomverzorging, de allround vakman voor al uw snoeiwerk

Het snoeien van bomen is noodzakelijk, Bomen groeien, bloeien, dragen vruchten en geven leven. Goed onderhoud is hierbij van essentieel belang.
Jansen boomverzorging helpt u uw bomen gezond en veilig te houden.

Jonge bomen hebben begeleidingssnoei nodig, om in een vroeg stadium ‘probleemtakken’ te verwijderen.

Oudere bomen behoeven onderhoudssnoei.

Jansen boomverzorging heeft de kennis in huis met een breed assortiment van snoeimethoden. Wij bieden altijd de juiste methode, passend bij uw boom. Ook kunt u bij ons terecht voor een boom effect analyse of vta-controle

Jansen boomverzorging snoeien

Snoeiwerk

haag knippen

Vormsnoei

Heeft uw buxus in de tuin in een mooie vorm en wilt u die behouden? Bij Jansen boomverzorging bent u aan het juiste adres om vormsnoei uit te laten voeren. Bolvorm, piramidevorm en ook dierlijke vormen zijn geen probleem.

Knippen van hagen

In veel tuinen staat een haag of heg. Vaak dient die als afscheiding. De haag kan bestaan uit coniferen, groenblijvende heesters of bladverliezende heesters.
Hagen bepalen voor een groot deel het beeld van een tuin. Gemiddeld wordt een haag twee maal per jaar geknipt. Met een strakke haag ziet de tuin er vanzelf een stuk netter uit.

heg knippen
Boomverzorging Amersfoort

Snoeien van heesters en vaste planten

In een tuin staan vaak heesters of struiken. De meeste heesters worden grote planten. Planten die eigenlijk te groot worden voor de plek die ze hebben in uw tuin. Daarom is snoeien van belang. Ook komen er na snoei meer bloemen aan de heester.

 

Snoeien van rozen

De verscheidenheid aan rozen is immens. De vele kleuren, de bloemtypen (al dan niet geurend) en de lange bloei maken de roos erg geliefd onder tuinliefhebbers. Het snoeien van rozen gaat bijna het hele jaar door. Verlenging van de bloeitijd en de ontwikkeling van jonge scheuten zijn de hoofddoelen van het snoeien.

snoeien van rozen
Jansen boomverzorging fruitbomensnoei

Fruitbomensnoei

Fruitbomen zijn een cultuurgewas.

• Fruitbomen zijn erop gekweekt om gesnoeid te worden
• Niet snoeien geeft veel vrucht en een snelle afdrachtfase / uitputting van de boom
• Teveel snoeien geeft veel groen en weinig vrucht

Waarom fruitbomen snoeien?

Door het regelmatig snoeien van de fruitbomen en struiken kunnen we een regelmatige jaarlijkse productie stimuleren met vruchten van voldoende goede kwaliteit.

Uitgangspunten zijn:

  • bij oudere bomen nemen op een natuurlijke groeiwijze de productie af. Door snoeien kan de productie terug bevorderd worden
  • bij jonge bomen kan de productiefase met vele jaren worden verlengd
  • Jansen boomverzorging heeft jarenlange ervaring in het snoeien van fruitbomen. Bij ons bent u dus aan het juiste adres.
Scroll naar boven