Jansen boomverzorging en boomadvies

Boom effect analyse

Boom effect analyse laten uitvoeren? U wilt een nieuwe schuur of woning bouwen, maar er staan vlakbij monumentale bomen. De omgevingsdienst verlangt dat u laat onderzoeken wat het effect is van de nieuwbouw op de bomen. Er wordt gevraagd of u een boom effect analyse ook wel afgekort als BEA, wilt laten uitvoeren. U heeft geen idee wat dit inhoud en vraagt zich af waarom dit eigenlijk nodig is.  Zonder BEA geen bouw dat is wel duidelijk.

boom-effect-analyse

belang van boom effect analyze

We kunnen ons niet meer permitteren om zorgeloos om te gaan met bomen. Speerpunten als klimaat, biodiversiteit en leefbaarheid staan voor veel organisaties hoog in het vaandel. Daarnaast dringt steeds meer het besef door da bomen, net als bruggen en wegen, kapitaalgoederen in de openbare ruimte zijn. Ook bomen vertegenwoordigen een waarde. Kapitaalvernietiging wilt u voorkomen.

richtlijn boom effect analyse

De regel is dat een boom effect analyse uitgevoerd moet worden door een gecertificeerde boomverzorger, ook wel European Treeworker genoemd. Bouwwerkzaamheden hebben effect op bomen die in de directe omgeving staan.  Om uw waardevolle bomen (of boom) te behouden kan de boomverzorger gericht onderzoek doen.

boom-effect-analyse

inzicht krijgen door boom effect analyse

Met een boom effect analyse krijgt u inzicht in de keuzes die gemaakt moeten worden om de waardevolle bomen te behouden. Keuzes ten aanzien van:

  • Het door laten gaan van plannen en projecten
  • Aanpassingen in het ontwerp
  • Randvoorwaarden voor boombescherming
  • Een vergunningaanvraag

Wij hebben vele jaren ervaring en voeren graag een BEA voor u uit.

Bel ons op Tel: 06-11626266 of vul vrijblijvend het contactformulier in.

    Menu