Boomadvies en boomonderzoek

Ik werk voor iedere boomeigenaar, of dat nu een particulier, VVE, woningbouwvereniging of overheidsinstelling is. U kunt bij mij altijd terecht voor een gedegen advies en/of onderzoek naar uw boom/bomen. Van VTA controle tot Bomen Effect Analyse.

Stel je bent eigenaar van een prachtige boom in je tuin. Vanuit je woning kijk je hier dagelijks op uit. Veel vogels en insecten maken gebruik van deze boom. In de zomer is het heerlijk koel in zijn schaduw. Onbezorgd genieten……

Totdat er tijdens een storm een grote tak uitbreekt, of :

  • Je wilt gaan verbouwen en hebt een bomen effect analyse nodig
  • Je wilt graag een bomeninventarisatie laten uitvoeren
  • Je wilt graag aan je zorgplicht voor de boom voldoen en wilt een boomveiligheidsinspectie laten uitvoeren
  • Je wilt graag advies en een beheerplan voor je boom op laten stellen
  • Je ineens paddenstoelen uit je boom ziet groeien en je vraagt je af wat dit voor jou boom te betekenen heeft

Vooral na een zware storm kun je ineens te maken hebben met schade aan je boom. Bijvoorbeeld afgebroken takken of een ingescheurde stam. Bij de eerstvolgende windvlaag blijf je naar de heen en weer zwiepende takken van je boom kijken…. Je vraagt je af, moet er nu wat gebeuren aan mijn boom? Veel boomeigenaren laten hun boom uit voorzorg fors snoeien. Vaak is dat helemaal niet nodig. Drastisch ingrijpen is niet mijn uitgangspunt. Op basis van mijn jarenlange ervaring in de boomverzorging, geeft ik na onderzoek een goed onderbouwd advies. Soms kan dit ook zijn dat er helemaal geen onderhoudsingreep nodig is aan uw boom. Of is het op de juiste wijze afzagen van de afgebroken takstompen al voldoende. Bij het uitvoeren van een boom effect analyse denk ik graag met u mee in de mogelijkheden om uw boom duurzaam in stand te kunnen houden.

Boomverzorging en advies is een prachtig vak!

Mijn naam is Rinus Jansen, en ben jaren geleden voor mezelf begonnen. Ooit begonnen in de wegenbouw, maar 20 jaar geleden uiteindelijk omgeschoold tot Biologiedocent en boomadviseur.

Het heeft in het begin veel “zweetdruppels” gekost om te komen waar ik nu sta. Onder meer veel nieuwe kennis eigen maken zoals Latijnse namen, en het uitvoeren van onderzoek.

Mijn didactische specialisatie is veldwerk. Zo heb ik ruim 500 uur veldwerk uitgevoerd aan broed biologisch onderzoek naar roofvolgels.

Naast onderzoek naar roofvogels, ook onderzoek gedaan naar onder meer paddenstoelen, ( eetbare) wilde planten, de bodem en natuurlijk bomen.

Tegelijkertijd merk ik dat mijn kennis en passie voor bomen en de natuur graag in wil zetten om bomen te behouden. Het leuke aan werken met bomen is dat je steeds weer bijleert. Zo heb ik de volgende certificaten behaald in de afgelopen jaren:

  • European Tree Worker
  • European Tree Technician
  • Boomveiligheidsinspecteur
  • Soil the earth beneath our feet ( cursus via universiteit van Lancaster)
  • Bedrijfsleider bestendig beheer zorgvuldig handelen Wet Natuurbescherming

Ik wil mijn klanten graag helpen en van dienst zijn, door op maat advies te geven met alles wat te maken heeft met uw bomen.
Wilt u meer weten, een afspraak maken of advies? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Scroll naar boven
Contact via WhatsApp