Rinus Jansen boomadvies 1

Rinus Jansen

Eigenaar Jansen boomverzorging
Op deze over mij pagina komt u meer te weten over mij en mijn specialismen

Mijn naam is Rinus Jansen, eigenaar van Jansen boomverzorging en boomadvies. U treft in mij een toegewijde boomadviseur met uitgebreide kennis op het gebied van bomen (boomverzorging en advies).

European Tree Technichian

Met trots kan ik zeggen dat ik gecertificeerd ben als European Tree Technician (ETT boomtechnisch adviseur)

Boom technisch adviseurs zijn hoogopgeleide professionals met expertise in boombiologie, ziektepreventie, boomverzorging en ecologisch behoud. Mijn taken omvatten het beoordelen van de gezondheid, conditie en levensverwachting van bomen, het identificeren van ziekten en plagen, het uitvoeren van risico– en BEA’s en het verstrekken van advies over boombeheer. Vanuit deze expertise werk ik samen met overheidsinstanties, (landschaps)architecten, gemeenten en particulieren om ervoor te zorgen dat bomen op een duurzame en verantwoorde manier worden beheerd.

European Treeworker

Mijn expertise wordt verder versterkt door certificering als European Treeworker (ETW) en boomveiligheidsinspecteur. De ETW is een gedegen opleiding op het gebied van praktische uitvoering van boomverzorging en boombeheer volgens een Europese standaard. Veilig werken op hoogte met behulp van klimtechnieken en materieel maakt eveneens onderdeel uit van de ETW opleiding.

Voor zowel de ETT als de ETW geldt dat jaarlijkse bijscholing vereist is om de benodigde vakkennis die nodig is voor der hercertificering bij te houden.

GIS (Geografisch Informatie Systeem)

Als ervaren gebruiker van GIS (Geografische Informatiesystemen) integreer ik geavanceerde ruimtelijke analyses in mijn werk, wat resulteert in gepersonaliseerde adviezen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van elke boom en zijn omgeving. Specifieke en door u gewenste gegevens over een boom kunnen worden opgenomen, waardoor een gepersonaliseerd en nauwkeurig bomenpaspoort gecreëerd kan worden. Deze paspoorten bieden een goed inzicht over de individuele boom.

Biologie

Met mijn opleiding als docent biologie deel ik graag mijn inzichten over de complexiteit en schoonheid van het plantenleven. Mijn brede achtergrond stelt me in staat om niet alleen effectieve boomadviezen te geven, maar ook om anderen op te leiden en bewust te maken van het belang van bomen en hun natuurlijke omgeving.

Mijn didactische specialiteit ligt in het uitvoeren van veldwerk. Met meer dan 500 uur ervaring in broedbiologisch onderzoek naar roofvogels, ben ik goed thuis in het analyseren van complexe ecologische systemen. Deze expertise stelt me in staat om niet alleen gedegen adviezen te geven over (individuele) bomen, maar ook om beheerplannen op te zetten  die zijn gebaseerd op praktijkervaring en wetenschappelijke kennis.

Mijn inzet voor duurzaamheid, behoud van bomen, maatwerk rapportages met behulp van GIS en het opstellen van bomenpaspoorten weerspiegelt zich in mijn werk. Of het nu gaat om het beoordelen van de conditie en veiligheid van een individuele boom, het uitvoeren van Bomen Effect Analyses of het creëren van op maat gemaakte (bomeninventarisaties)rapportages en bomenpaspoorten, ik ben vastbesloten om een positieve impact te hebben op het behoud van bomen en hun omgeving.

Met mijn diverse achtergrond, uitgebreide kwalificaties en technologische vaardigheden ben ik klaar om uitdagingen aan te gaan en bij te dragen aan het behoud uw bomen. Neem gerust contact op voor al uw boomgerelateerde vragen en behoeften. Ik sta voor u klaar. Verder schrijf ik regelmatig artikelen op mijn blog.

Scroll naar boven